tisdag 5 februari 2008

Bokfemman vecka sex

Och äntligen kan jag göra en Bokfemma i tid! Serier var det, och då hamnar jag bland barnböckerna i första hand. Jag har inte med Maria Gripes Skuggserie, vilket jag nästan borde, men Agnes Cecilia har alltid varit högre värderad hos mig och jag kom på den sist. Fyra böcker är också lite futtigt, även om jag har med en fyraboksserie på min lista.

Pelle Svanslös av Gösta Knutsson. Pappa läste högt, farmor läste högt, jag läste själv och läste om och läste om igen. Min första bokserie.

Tvillingdetektiverna av pseudonymen Sivar Ahlrud. Rödhårigt tvillingpar löser mysterier med hjälp av sin motvilliga kusin Hubert, kallad (också mot sin vilja) Hubbe. Det är 1950-tal, ny teknik och ofta Stockholmsmiljö och jag trivs där.

Fem-böckerna av Enid Blyton, matpornografins okrönta drottning. Kondenserad mjölk, köttpajer, konserverade persikor, tårta, smörgåsar, choklad. De fem äter alltid.

Vindsträdgården, Blomblad för vinden, Törnbädden och Lustgården av Virginia Andrews. Den första delen var länge en av de bästa böckerna jag läst och samtidigt är det böcker man (jag) skäms lite över. Sedan många år står de dock på sin plats i hyllan, de är en del av min litterära historia.

Harry Potter av J. K. Rowling. Den enda serie jag väntat på nästa del av. Någonsin, tror jag.

2 kommentarer:

*Malin* sa...

Ja, visst är det lite tråkigt att man skäms över vissa böcker? Just de böckerna läste alla mina kompisar och jag under tonåren och vi tyckte verkligen att det var det bästa vi läst. Jag kan fortfarande komma ihåg hur vi diskuterade böckerna i skolan. :-)

Jämtlandstösen sa...

Och här är en till som läst Virginia Anrews:-)